Παραδόθηκε στις αρχές ο ύποπτος για βομβιστική επίθεση στη Γερμανία

0

Παραδόθηκε χθες στις αρχές του Λιβάνου, ο Λιβανέζος άνδρας, ο οποίος θεωρήθηκε ύποπτος για την τοποθέτηση βόμβας σε γερμανικό τρένο, σύμφωνα με ανακοίνωση Γερμανού ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Ο 20χρονος Τζιχάντ Χαμάντ, είναι σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ένας από τους δύο άνδρες, που αποπειράθηκαν να πυροδοτήσουν βόμβες, κρυμμένες σε βαλίτσες, σε δύο τρένα στις πόλεις Ντόρτμουτ και Κόμπλεντς.

Ο άλλος ύποπτος, ο 21 ετών Λιβανέζος, Γιούσεφ Μοχάμαντ συνελήφθη στην πόλη Κελ, στο βόρειο τμήμα της Γερμανίας το περασμένο Σάββατο, καθώς επιχειρούσε να φύγει από τη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα, ο Χαμάντ, παραδόθηκε στις αρχές της Βηρυτού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη της Συρίας.

Οι γερμανικές διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι οι δύο άνδρες, οι οποίοι καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ενώ μετέφεραν τις βαλίτσες με τις βόμβες σε τρένα στην Κολωνία, αποτελούν πιόνια ενός ευρύτερου τρομοκρατικού δικτύου.

Η είδηση της αποτυχημένης βομβιστικής επίθεσης ενέτεινε τους φόβους της γερμανικής κοινής γνώμης για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση ανάλογη του Λονδίνου και της Μαδρίτης.

Σχόλια