Παράδοση του υιού Καντάφι ζητά από τις αρχές της Λιβύης το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

0

Την παράδοση του υιού Καντάφι ζήτησε από τις αρχές της Λιβύης το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, καθώς καταζητείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο Sarif-al-Islam είχε συλληφθεί το Νοέμβρη στη Λιβύη, ενώ προσπαθούσε να αποδράσει στο γειτονικό Νίγηρα.

Παρά τις εκκλήσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να του παραδώσουν τον υιό Καντάφι, ώστε να δικαστεί στη Χάγη, οι αρχές της Λιβύης προς το παρόν δεν ανταποκρίνονται, επιμένοντας να δικαστεί στη Λιβυή από εθνικά όργανα.
Η Human Rights Watch ασκεί από την πλευρά της και αυτή πιέσεις στη Λιβύη για να συμμορφωθεί προς το αίτημα παράδοσης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. «Οι αρχές της χώρας πρέπει να αρχίσουν να ετοιμάζονται για να παραδώσουν τον Sarif-al-Islam. Έτσι μόνο θα συνεργαστούν με το δικαστήριο», τόνισε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

«Το καλό είναι ότι ο Saif μόλις πριν ένα χρόνο απειλούσε κόσμο, ενώ τώρα έχει συλληφθεί και η τύχη του είναι στα χέρια της δικαιοσύνης», σχολίασε ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο Οκάμπο.

 

Σχόλια