Παραμένει υπό κράτηση ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου

0

Σε 72 ώρες η εισαγγελία της Βουλγαρίας θα αποφασίσει αν θα ζητήσει την έκδοση του Αγκίμ Τσέκου, πρώην πρωθυπουργού του Κοσόβου και αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος του Κοσόβου, ο οποίος συνελήφθη από τις βουλγαρικές αρχές μετά από ένταλμα που εξέδωσε η Σερβία στην Ιντερπόλ, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας Μπόρις Βέλτσεφ, ενόψει σύσκεψης του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου.

Έως τότε ο Τσέκου, ο οποίος συνελήφθη στα σύνορα ΠΓΔΜ – Βουλγαρίας θα παραμείνει υπό κράτηση στην πόλη Κιούστεντιλ στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, πρόσθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας.

Ο κ. Βέλτσεφ τόνισε ότι η εισαγγελία αναμένει έγγραφα από την Ιντερπόλ, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου συνελήφθη με βάση “”ερυθρά αγγελία”” της Ιντερπόλ.

Όταν θα παραλάβει τα έγγραφα, η εισαγγελία θα αποφασίσει αν θα καταθέσει αίτηση στο περιφερειακό δικαστήριο του Κιούστεντιλ για έκδοση ή απελευθέρωση του Τσέκου.

Ο Αγκίμ Τσέκου 59 χρονών, ήταν πρωθυπουργός του Κοσόβου από το 2006 έως το 2008.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε ότι ζητήθηκε τριήμερη κράτηση του Τσέκου.Οι βουλγαρικές αρχές ανέφεραν ότι ζητούν την κράτησή του για να συμβουλευτούν την Ιντερπολ για τα περαιτέρω βήματα.Οι σερβικές αρχές κατηγορούν τον Τσέκου για εγκλήματα κατά του σερβικού πληθυσμού που διεπράχθησαν την περίοδο 1998-99, όταν ήταν αρχηγός του Απελευθερωτικού Στρατού των Αλβανών (UCK).

Σχόλια