Παράνομο το κάπνισμα στο αυτοκίνητο για τους γονείς

0

Το κάπνισμα στα αυτοκίνητα, όπου επιβιβάζονται παιδιά, πρόκειται να καταστεί ποινικό αδίκημα στην Αγγλία στα τέλη του επόμενου έτους. Η συγκεκριμένη υπό ψήφιση νομοθεσία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη νομοθετική πρωτοβουλία κατά του καπνίσματος, από την εποχή απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, το 2007.

Εντός της εβδομάδας, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις στη Βουλή, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον νέο νομοθετικό περιορισμό του καπνίσματος, ο οποίος είναι πιθανόν να τεθεί σε ισχύ από την 1 Οκτωβρίου του 2015. Οι βουλευτές αναμένεται να εγκρίνουν την ψήφιση του μέτρου, όπως άλλωστε έκαναν και σε προηγούμενη ψηφοφορία επί του θέματος, η οποία δεν ήταν νομικά δεσμευτική, ενώ και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντ. Κάμερον, είναι μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν την απαγόρευση.

Με την ψήφιση της επίμαχης νομοθεσίας, η Αγγλία θα γίνει μόλις η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει το κάπνισμα στα αυτοκίνητα που μεταφέρουν παιδιά. Στην Κύπρο εφαρμόζεται ήδη μια αντίστοιχη απαγόρευση. Η Αυστραλία και η Νότια Αφρική έχουν, επίσης, απαγορεύσει το κάπνισμα υπό αυτές τις συνθήκες, όπως και οι δέκα από τις δεκατρείς επαρχίες του Καναδά και τουλάχιστον τέσσερις από τις πενήντα πολιτείες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σχετικές δημοσκοπήσεις, οι πολίτες της Αγγλίας φαίνεται να υποστηρίζουν το μέτρο της ποινικοποίησης του καπνίσματος στο αυτοκίνητο, όπου βρίσκονται παιδιά κάτω των 18 ετών. Τέλος,στους ένθερμους υποστηρικτές συγκαταλέγεται και ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος ως φορέας προώθησης της δημόσιας υγείας.

Σχόλια