Παραπομπή σε δίκη για 6 κατηγορούμενους ως τρομοκράτες στη Γαλλία

0

Οι δικαστικές αρχές διέταξαν την παραπομπή σε δίκη 6 συλληφθέντων με την κατηγορία της συμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Και οι 6 κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν με βόμβες στην Αμερικάνικη πρεσβεία και σε ένα Αμερικανικό πολιτιστικό κέντρο στο Παρίσι το 2001.

Ως αρχηγός της ομάδας και ένας εκ των κατηγορουμένων θεωρείται ο Γαλλο-Αλγερινός Ντζαμέλ Μπεγκάλ, ο οποίος συνελήφθη στο Ντουμπάι τον Ιούνιο του 2001, και παραδέχτηκε ότι το σχέδιο επίθεσης είχε διαταχθεί από την Αλ Κάιντα. Ωστόσο, ο 38χρονος αρνείται τώρα τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι η πρώτη του κατάθεση δόθηκε διά της βίας, ενώ κατονομάζει τον πρώην Τυνησιανό ποδοσφαιριστή Τραμπέλσι ως τον άνθρωπο που θα ανατίναζε τον εαυτό του μέσα στην Αμερικάνικη πρεσβεία. Ο Τραμπέλσι, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 10 ετών στο Βέλγιο επειδή προσπάθησε να ανατινάξει στρατιωτική βάση κατά διαταγή της Αλ Κάιντα, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες των Γαλλικών αρχών σχετικά με την υπόθεση ξεκίνησαν στις 10 Σεπτεμβρίου 2001, μία ημέρα πριν το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, ενώ η δίκη των 6 αναμένεται να ξεκινήσει το 2005.

Σχόλια