Παράταση χρόνου ζητεί η Σερβία για την παράδοση του Μλάντιτς

0

Παράταση χρόνου για την παράδοση του Ράτκο Μλάντιτς ζήτησε ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, ενω σε διπλωματική εκστρατεία για το θέμα της παράδοσης του πρώην διοικητή του σερβοβοσνιακού στρατού, έχουν ξεκινήσει ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, και ο υπουργός Εξωτερικών της ένωσης Σερβίας – Μαυροβουνίου, Βουκ Ντράσκοβιτς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απειλήσει ότι θα διακόψει τις προενταξιακές συνομιλίες με τη Σερβία – Μαυροβούνιο, αν ο Μλάντιτς δεν συλληφθεί και δεν οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία έως τις 5 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ η γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Κάρλα ντελ Πόντε, θα επισκεφθεί στα τέλη του τρέχοντος μήνα τη Μπάνια Λούκα, το Βελιγράδι και στη συνέχεια τις Βρυξέλλες.

Η κ. Ντελ Πόντε θα επισκεφθεί στις 29 Μαρτίου τη Μπάνια Λούκα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ. Την ίδια ημέρα θα μεταβεί στο Βελιγράδι, όπου θα έχει συνομιλίες τόσο με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, όσο και με τον πρωθυπουργό Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

Στις 31 Μαρτίου, η γενική εισαγγελέας του ICTY θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερώσει τον αρμόδιο για τη Διεύρυνση της Ε.Ε. Επίτροπο, Όλι Ρεν, για τη συνεργασία του Βελιγραδίου με το Διεθνές Δικαστήριο

Σχόλια