Πεντάγωνο: Υπέρ της μείωσης της απομόνωσης στο Γκουαντάναμο

0

Πρόταση για μείωση της απομόνωσης των κρατουμένων στις στρατιωτικές φυλακές του Γκουαντάναμο στην Κούβα περιλαμβάνεται σε έκθεση του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Παράλληλα, Το Πεντάγωνο προτείνει, να επιτραπεί στους κρατούμενους να έχουν περισσότερες κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.
Εκτιμώντας πως οι συνθήκες κράτησης των περίπου 245 κρατουμένων στο Γουαντάναμο δεν παραβιάζουν τη συνθήκη της Γενεύης, η έκθεση του Πενταγώνου τονίζει πως «περισσότερη κοινωνικοποίηση είναι βασική για να διατηρηθεί μία ανθρώπινη μεταχείριση σε μακρό χρονικό ορίζοντα».
«Κατά τη γνώμη μας, το κλειδί για τη κοινωνικοποίηση αυτή είναι να προσφέρουμε περισσότερες ανθρώπινες επαφές, ευκαιρίες για δραστηριότητες αναψυχής, πνευματικά κίνητρα και ομαδικές προσευχές», τονίζει η έκθεση.
Παράλληλα, το Πεντάγωνο ζητεί να δοθεί μία σύντομη λύση στο θέμα της απελευθέρωσης 17 κινέζων Ουϊγούρων, οι οποίοι κρατούνται από επταετίας στο Γουαντάναμο κι έχουν απαλλαγεί από τις κατηγορίες τους προ πέντε ετών, αλλά δεν μπορούν ν’ αποφυλακισθούν σε αμερικανικό έδαφος, όπως ζητούν αυτοί, λόγω μίας δικαστικής απόφασης.

Σχόλια