Πιθανή προσφυγή στο ΕΔΑΔ από τον Μητροπολίτη Ιωάννη

0

Ο μητροπολίτης Ιωάννης αναμένεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της ΠΓΔΜ να επικυρώσει την ποινή της 18ετούς κάθειρξης που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για υποδαύλιση εθνικού και θρησκευτικού μίσους.

Ο συνήγορος του μητροπολίτη Ιωάννη Βασίλ Γκεοργκίεφ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και ανακοίνωσε την πρόθεση του πελάτη του να προσφύγει στο ΕΔΑΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Ιωάννης αποπέμφθηκε πριν από περίπου δυο χρόνια από την αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» και αμέσως προχώρησε στην επανίδρυση της «Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Οχρίδας» στην οποία ορίστηκε έξαρχος του Πατριάρχη Σερβίας Παύλου στην ΠΓΔΜ. Πριν από λίγο καιρό, η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία κήρυξε αυτοκέφαλη την «Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας» και όρισε ως Αρχιεπίσκοπό της τον Ιωάννη, με αποτέλεσμα να επέλθει ρήξη στις σχέσεις της με την αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Σχόλια