Πηγή διακρίσεων το όριο ηλικίας των διαιτητών

0

Σύμφωνα με απόφαση του Εργατικού Δικαστηρίου των Βρυξελλών η διάταξη σχετικά με το όριο ηλικίας των διαιτητών, που επιβάλλει την αποχώρηση τους από την ενεργό δράση στα 45, αποτελεί πηγή διακρίσεων και είναι αντίθετη με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Το δικαστήριο δικαίωσε τον πρώην Βέλγο διαιτητή, Πίτερ Βάντεβεν, ο οποίος υποχρεώθηκε από την Ομοσπονδία να «κρεμάσει τη σφυρίχτρα του» το 2002, καθώς είχε συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του. Ο Βάντεβεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη, καθώς εκτιμούσε ότι διέθετε ακόμη τις ικανότητες για να διευθύνει αναμετρήσεις της πρώτης κατηγορίας και παρέθεσε ως στοιχεία τα αποτελέσματα των τεστ φυσικής κατάστασης, στα οποία είχε υποβληθεί, και αποδείκνυαν του λόγου το αληθές.

Το δικαστήριο εκτίμησε στην απόφασή του ότι ο κανονισμός που ισχύει και για την Ομοσπονδία του Βελγίου είναι «παράνομος και μεροληπτικός» και γι΄ αυτό το λόγο υποχρεώνει την URBSFA να καταβάλει στον Βάντεβεν το ποσό των 12.500 ευρώ ως αποζημίωση. Η ομοσπονδία δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα καταθέσει έφεση.

Σχόλια