Πιλότος εμπλέκει τον Μαρκ Θάτσερ στο σχεδιαζόμενο πραξικόπημα της Ισ. Γουινέας

0

Ένας Νοτιοαφρικανός πιλότος, ο Crause Steyl, ο οποίος καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο για συμμετοχή στο σχεδιαζόμενο πραξικόπημα στην Ισημερινή Γουινέα, αποκάλυψε λεπτομέρειες για το ρόλο του Μαρκ Θάτσερ, γιου της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, στην υπόθεση.

Ειδικότερα, ο Steyl ισχυρίζεται ότι συνάντησε δυο φορές τον Θάτσερ εκ των οποίων η μία στο Κέιπ Τάουν, όπου δοκίμασε ο ίδιος προσωπικά ένα ελικόπτερο, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στο πραξικόπημα. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι έλαβε από τον Θάτσερ το ποσό των 275.00 δολαρίων σε δύο δόσεις, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο. Οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν ύστερα από συμφωνία του Steyl με τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να μην του επιβληθεί πολυετής κάθειρξη.

Ο Θάτσερ, ο οποίος κατηγορείται ότι χρηματοδότησε το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα, παραδέχεται ότι κατέβαλε το χρηματικό αυτό ποσό, τονίζει όμως ότι το ελικόπτερο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως ασθενοφόρο στο Σουδάν. Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Απριλίου.

Σχόλια