Πίσω στην Ολλανδία έστειλαν οι Βρετανοί τον ακροδεξιό πολιτικό, Γκερτ Βίλντερς

0

Την αποπομπή του ακροδεξιού βουλευτή της Ολλανδίας, Γκερτ Βίλντερς, αποφάσισαν οι Βρετανοί αξιωματούχοι της υπηρεσίας μετανάστευσης έπειτα από σχετική ανάκριση στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.
Ο Ολλανδός πολιτικός τέθηκε υπό κράτηση για μία ημέρα, όταν αγνόησε εντολή απαγόρευσης εισόδου του στη Βρετανία. Ο Βίλντερς έχει παραπεμφθεί σε δίκη για υποκίνηση μίσους εξαιτίας ταινίας που εξισώνει το Ισλάμ με τη βία και το φασισμό.
Την αντίρρησή για την απαγόρευση εισόδου του βουλευτή στη Βρετανία εξέφρασε η κυβέρνηση της Ολλανδίας διαμέσου του πρέσβη της στη Βρετανία.
χώρα.
Ο αρχηγός του ολλανδικού κόμματος της Ελευθερίας είχε κληθεί να παρουσιάσει στη Βουλή των Λόρδων στη Βρετανία την ταινία του. Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε την είσοδο του Γκερ Βίλντερς στη χώρα επικαλούμενο λόγους δημόσιας ασφάλειας.
Ο Βίλντερς χαρακτήρισε «δειλή» την ενέργεια της βρετανικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι πρέπει να επιτρέπεται η ελευθερία της έκφρασης και είχε ήδη πει ότι θα μεταβεί στην Βρετανία παρά την απαγόρευση.

Σχόλια