Ποινή φυλάκισης στους δύο Ρώσους για την επίθεση στον βασιλιά της Ολλανδίας

0

Δύο Ρώσοι, οπαδοί της αντιπολίτευσης, εκτόξευσαν το Σάββατο ντομάτες εναντίον του βασιλιά της Ολλανδίας, Γουλιέλμο Αλέξανδρο και της συζύγου του ενώ βρίσκονταν έξω από το θέατρο Τσαϊκόφσκι, στο κέντρο της Μόσχας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία του Αλεξάντρ Ντολμάτοφ, Ρώσου αντιφρονούντα στην Ολλανδία.

Χθες με την ως άνω κατηγορία οι δύο Ρώσοι, ο Ντενίς Κουντριάτσεφ, 23 ετών και η Βικτόρια Κουζνετσόβα, 18 ετών, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 15 και 10 ημερών αντίστοιχα, από το δικαστήριο Πρεσνίσνκι της Μόσχας. Οι δύο νεαροί αποτελούν μέλη του αντιπολιτευόμενου κινήματος η «άλλη Ρωσία», το οποίο διαδέχθηκε το εθνικιστικό-μπολσεβικικό κόμμα του συγγραφέα Έντουαρντ Λιμόνοφ, όταν αυτό τέθηκε εκτός νόμου.

Ο Ντολμάτοφ έθεσε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιανουάριο, όταν απερρίφθη το αίτημά του χορήγησης πολιτικού ασύλου. Ο ίδιος είχε φύγει από τη Ρωσία αφού κατηγορήθηκε, μαζί με άλλους ακτιβιστές, για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις 6 Μαΐου του 2012 στη Μόσχα, σε διαδήλωση την παραμονή της ορκωμοσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Προεδρία της χώρας.

Σχόλια