Πορτογαλία: Απεργία των Δικαστικών για τις περικοπές στη δικαιοσύνη

0

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Λισσαβόνας διαδήλωσαν οι δικαστές στην Πορτογαλία, διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, οι οποίες προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2014 και έχουν κυρίως στόχο την Δικαιοσύνη.

Από την απεργία προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας, καθώς πολλές δίκες αναβλήθηκαν, μολονότι δεν σταμάτησε η παροχή βασικών υπηρεσιών.

Η συμμετοχή στην απεργία προσέγγισε το 90% και περίπου 300 δικαστές κατέβηκαν στους δρόμους, έχοντας ως στόχο να υπερασπιστούν ένα «αξιοπρεπές και ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα», σύμφωνα με ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Με την κινητοποίηση καταγγέλλεται «το διαδοχικό πάγωμα των μισθών, οι οποίοι δεν έχουν αυξηθεί από το 2011 και οι μειώσεις προσωπικού», οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία της δικαιοσύνης, εξήγησε ο Ρούι Καρντόζο, Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών.

Η Ένωση των Δικαστών κάλεσε την κυβέρνηση “να διατηρήσει έναν επαρκή αριθμό Δικαστών ώστε η δικαιοσύνη να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα”.

Σχόλια