Πραγματογνώμονες καταθέτουν στη δίκη του Μάικλ Τζάκσον

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του διάσημου τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον, ο οποιός κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Στο επίκεντρο βρέθηκαν πραγματογνώμονες που κατέθεσαν σχετικά με τη συλλογή πορνογραφικών περιοδικών του Τζάκσον στο ράντσο του στο Νέβερλαντ και τα οποία έχουν κατασχεθεί.

Ειδικότερα, οι πραγματογνώμονες σημείωσαν ότι ύστερα από έρευνές τους διαπίστωσαν πως τα δακτυλικά αποτυπώματα που υπάρχουν στα εν λόγω περιοδικά είναι εκείνα του Τζάκσον, αλλά και του ανηλίκου που τον κατηγορεί ότι ασέλγησε πάνω του, όπως και του μικρότερου αδελφού του. Η κατάθεση αυτή ικανοποιεί το αίτημα της εισαγγελίας, που προσπαθεί να αποδείξει ότι ο τραγουδιστής έδειξε στα δύο ανήλικα αδέλφια πορνογραφικό υλικό, κατά την επίσκεψή τους στο ράντσο. Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Τζάκσον υποστήριξαν ότι το αποδεικτικό στοιχείο των δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι αναξιόπιστο.

Στο μεταξύ, ο δικαστής Ρόντνεϊ Μέλβιλ αποφάσισε να επιτρέψει την παρουσίαση ενώπιον των ενόρκων και προηγούμενων κατηγοριών σε βάρος του Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, εκ των οποίων η μία κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και οι υπόλοιπες δεν αποδείχτηκαν.

Σχόλια