Πράσινο φως για την πώληση της Chrysler από τη Fiat

0

Εφετείο της Νέας Υόρκης ενέκρινε την πώληση των κυριότερων στοιχείων ενεργητικού της αυτοκινητοβιομηχανίας Chrysler σε μία ομάδα αγοραστών γύρω από την ιταλική Fiat.

Το Εφετείο απέρριψε την προσφυγή που κατέθεσαν πιστωτές που αντιτίθενται στο σχέδιο.

«Η απόφαση του πτωχευτικού δικαστηρίου να εγκρίνει την πώληση της Chrysler στις 31 Μαΐου επιβεβαιώνεται», ανέφερε το δικαστήριο.

Η πώληση δεν μπορεί να ισχύσει αμέσως, επειδή η απόφαση πρέπει ακόμη να αποτελέσει το αντικείμενο μίας έφεσης ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η προσφυγή αυτή αναμένεται να κατατεθεί πριν από τη Δευτέρα στις 16:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας) ενώπιον ενός από τους εννέα δικαστές του θεσμού στην Ουάσινγκτον, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Η Chrysler, η μικρότερη από τις τρεις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, κατέθεσε τον ισολογισμό της στις 30 Απριλίου.

Το σχέδιο που υποστηρίζεται από τις δημόσιες αρχές προβλέπει πως η Chrysler θα επανακάμψει από τη χρεωκοπία έχοντας περιοριστεί σε εκείνες τις δραστηριότητες που είναι οι πιο αποδοτικές.

Η «νέα Chrysler» που θα εξέλθει από τη δικαστική διαδικασία, θα ανήκει σε μία κοινοπραξία με επικεφαλής τη Fiat, η οποία θα κατέχει το 20% (35% στο τέλος). Το αμερικανικό και το καναδικό κράτος θα κατέχουν το 10% και ένα ταμείο συνδικαλιστικής διαχείρισης το 55%.

Σχόλια