Πράσινο φως για τρίτη θητεία του Μπλούμπεργκ στη δημαρχία της Νέας Υόρκης

0

Ομοσπονδιακό εφετείο δικαίωσε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ δίνοντάς του το δικαίωμα να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στη δημαρχία της πόλης.
Το Εφετείο συμφώνησε με την πρωτόδικη απόφαση, σύμφωνα με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης έχει το νόμιμο δικαίωμα να παρατείνει τη διάρκεια της δική του θητείας και του δημάρχου.
Το Νοέμβριο, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης υπέγραψε νόμο, με τον οποίο αυξάνεται η διάρκεια θητείας των αιρετών αξιωματούχων σε τρεις θητείες τεσσάρων ετών από δύο.
Με το νόμο αυτό ακυρώθηκαν τα δύο δημοψηφίσματα, τα οποία είχαν πραγματοποιηθεί το 1993 και το 1996 και τα οποία είχαν ταχθεί υπέρ του ορίου των δύο θητειών.
Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, πρώην χρηματιστής της Γουόλ Στριτ και αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, εξελέγη δήμαρχος της Νέας Υόρκης το 2001 και το 2005. Υποστηρίζει ότι η άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η πόλη απαιτεί στη δημαρχία έναν έμπειρο πολιτικό.
Μια ομάδα αιρετών αξιωματούχων και ψηφοφόρων προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να εμποδίσουν τον Μπλούμπεργκ υποστηρίζοντας ότι ο νόμος του «αφαιρεί από τους ψηφοφόρους τη δυνατότητα ουσιώδους συμμετοχής στην πολιτική διαδικασία».

Σχόλια