Προς συμβιβαστική λύση η αγωγή των πυροσβεστών 9/11

0

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμβιβασμού σε αγωγή που έχουν ασκήσει περισσότεροι από 9.000 πυροσβέστες και καθαριστές.

Οι ενάγοντες προσέφυγαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο και ζητούν από το Δήμο αποζημιώσεις, καθώς, όπως, λένε, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω της εισπνοής τοξικής σκόνης και άλλων ουσιών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης καθαρισμού των συντριμμιών των Διδύμων Πύργων μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

«Κάθε φορά που ασκείται σε βάρος μας αγωγή αναζητούμε τρόπους διευθέτησης της υπόθεσης προς όφελος όλων. Θα συζητήσουμε και θα αναζητήσουμε λύσεις», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Μέχρι προσφάτως ο δήμος της Νέας Υόρκης φαινόταν απρόθυμος στο ενδεχόμενο έναρξης συμβιβαστικών διαπραγματεύσεων και στήριζε το μέτρο του κογκρέσου για τη χορήγηση μιας μεικτής αποζημίωσης και ιατρικής περίθαλψης σε όσους εκτέθηκαν στην τοξική σκόνη κατά την κατάρρευση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Πέρυσι τον Οκτώβριο, ομοσπονδιακός δικαστής απεφάνθη υπέρ της συνέχισης της ακροαματικής διαδικασίας παρά τις ενστάσεις του δήμου ότι χαίρει ασυλίας.

Σχόλια