Προσφυγή στο ΔΠΔ για το Ισραήλ σχεδιάζουν οι Άραβες

0

Οι Άραβες υπουργοί Εξωτερικών ανακοίνωσαν στη διάρκεια της έκτακτης συνόδου τους στο Κάιρο ότι έχουν την πρόθεση να προσφύγουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για να εξεταστούν «οι ισραηλινές βιαιότητες που έγιναν και γίνονται στην Ιερουσαλήμ».

Στην τελική ανακοίνωση της συνόδου τους, οι υπουργοί Εξωτερικών αναφέρουν ότι αποφάσισαν «να συστήσουν μια δικαστική επιτροπή (από διεθνείς ειδικούς) υπό τη βοήθεια όλων των αραβικών χωρών, που θα προετοιμάσουν τον σχετικό φάκελο ο οποίος θα παραδοθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ενεργεί ώστε «να επιτύχει μιαν απόφαση της Γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ που θα επιτρέπει στο Διεθνές Δικαστήριο να εξετάσει τις ισραηλινές βιαιότητες στην Ιερουσαλήμ», σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση της συνόδου.

Με τον όρο «βιαιότητες», ο Αραβικός Σύνδεσμος χαρακτηρίζει κυρίως τον εποικισμό των κατεχομένων εδαφών στην Δυτική Όχθη, τις εργασίες που κάνουν οι Ισραηλινοί στην πλατεία των Τεμενών καθώς και τις συνεχείς κατεδαφίσεις ή καταστροφές σπιτιών Αράβων στην ανατολική Ιερουσαλήμ.