Προσφυγή της Ένωσης Ελεύθερων Επαγγελματιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

0

Η Ένωση Ελεύθερων Επαγγελματιών της Γαλλίας, η οποία εκπροσωπεί πλήθος επαγγελματιών, από δικηγόρους και συμβολαιογράφους μέχρι φαρμακοποιούς και αρχιτέκτονες, κατέθεσε προσφυγή ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του νομοσχεδίου της γαλλικής κυβέρνησης περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων.

Στην προσφυγή της Ένωσης υποστηρίζεται ότι με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο παραβιάζεται μια σειρά από ευρωπαϊκές Οδηγίες, ενώ χαρακτηριστικά προβάλλεται η διάταξη περί καθορισμού των αμοιβών των συμβολαιογράφων εντός μιας κλίμακας, η οποία δεν είναι σύμφωνη με την απόλυτη ελευθερία παροχής υπηρεσιών, η οποία απαιτείται από την νομοθεσία της ΕΕ.

Παράλληλα αναμένεται η παρέμβαση των αντίστοιχων Ενώσεων της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Ρουμανίας και του Βελγίου, προς υποστήριξη της προσφυγής ενώπιον της Επιτροπής. Επίσης, η Ένωση καλεί τα μέλη της σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου, ενώ δηλώνει ότι, εάν αυτό τελικά ψηφιστεί στη Βουλή, θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας.

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιδιώκει να τονώσει την γαλλική οικονομία με αρκετές παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, με κυριότερη τη μεταρρύθμιση του νομικού καθεστώτος των νομοθετικώς προστατευμένων επαγγελμάτων.
 

Σχόλια