Πρώτη δικαστής από την Κίνα στο Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου

0

Δικαστής από την Κίνα πρόκειται να διοριστεί για πρώτη φορά σε ανώτατο δικαστήριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, σύμφωνα με δηλώσεις διπλωματικών κύκλων.

Η Γιουζιάο Ζανγκ είναι μία από τις τρεις γυναίκες που θα καλύψουν τις τέσσερις κενές έδρες του Εφετείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, το οποίο επιλύει υποθέσεις και αντιδικίες που αφορούν το διεθνές εμπόριο αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιτροπή στην οποία συμμετέχει και ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ, Πασκάλ Λαμί ενέκρινε επίσης τις υποψηφιότητες της Αμερικανίδας δικαστού, Τζένιφερ Χιλμαν, της Λίλια Μπαουτίστα από τις Φιλιππίνες και της Σοτάρο Οσίμα από την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με πηγές η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα και οποιοδήποτε από το τα 151 κράτη μέλη του οργανισμού έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει κάποια από τις υποψηφιότητες.

Οι Χίλμαν και Μπαουτίστα θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους τον επόμενο μήνα, ενώ η Ζανγκ από την Κίνα και η Οσίμα από την Ιαπωνία θα ενταχθούν στην επταμελή επιτροπή του Εφετείου τον Ιούνιο.

Οι δικαστές του Εφετείου του ΠΟΕ έχουν το δικαίωμα να υπηρετήσουν έως δύο τετραετείς θητείες.

Σχόλια