Ρατσιστικές προεκτάσεις κρύβει η επίθεση σε αγορά της Μόσχας

0

Η Εισαγγελία της Μόσχας πρόκειται να απαγγείλει κατηγορίες για ανθρωποκτονία με φυλετικά κίνητρα σε δύο Ρώσους φοιτητές, συλληφθέντες για τη βομβιστική επίθεση της Δευτέρας σε πολυσύχναστη αγορά, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι.

Διευκρινίζεται ότι είχαν συλληφθεί τρεις φοιτητές, αλλά κατηγορίες για το πολύνεκρο συμβάν θα αντιμετωπίσουν οι δύο από αυτούς που σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας είναι μέλη εθνικιστικής ακροδεξιάς οργάνωσης.

Με βάση τη δήλωση του εισαγγελέα, οι δύο κατηγορούμενοι ομολόγησαν ότι προέβλεψαν την τέλεση αυτής της πράξης, διαπιστώνοντας ότι στην αγορά κυκλοφορούσαν πολλοί Ασιάτες, για τους οποίους δήλωσαν ότι έτρεφαν αρνητικά συναισθήματα.

Σύμφωνα με την ομολογία τους αποφάσισαν να παρασκευάσουν εκρηκτικό μηχανισμό βάσει πληροφοριών που βρήκαν στο Διαδίκτυο και ο τρίτος από τους συλληφθέντες ήταν πρόθυμος να βοηθήσει στη διαφυγή των άλλων δύο.

Ανάμεσα στους δέκα νεκρούς είναι πέντε Κινέζοι και ένας Βιετναμέζος. Η επίθεση σημειώθηκε στην αγορά Τσερκιζόφσκι, όπου συγκεντρώνονται έμποροι κυρίως από τον Καύκασο και την Ασία.

Σχόλια