Ρώμη: Αθωώθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι για τον φόνο του Ρομπέρτο Κάλβι

0

Αθωωτική ήταν η απόφαση για τους πέντε που κατηγορούνταν για το φόνο του Ρομπέρτο Κάλβι, του γνωστού και ως «τραπεζίτη του Θεού», λόγω των επιχειρηματικών σχέσεών του με το Βατικανό.

Ο Κάλβι είχε βρεθεί το 1982 κρεμασμένος κάτω από τη γέφυρα Μπλακφάιαρς του Λονδίνου με 15.000 δολάρια και τούβλα στις τσέπες του, το οποίο αρχικά είχε θεωρηθεί αυτοκτονία, ωστόσο κατόπιν απαιτήσεων της οικογένειας Κάλβι, η υπόθεση ξανάνοιξε το 2003 ως έρευνα για φόνο.

Το δικαστήριο αθώωσε τελικά τους κατηγορούμενους για το φόνο Πίπο Κάλο, μέλος της σικελικής Μαφίας, Ερνέστο Ντιοταλέβι, μέλος του υποκόσμου της Ρώμης, τον λαθρέμπορο Σιλβάνο Βίτορ, τον επιχειρηματία Φλάβιο Καρμπόνι και τη σύντροφό του Μανουέλα Κλάινστσιγκ.

Ο γιος του Κάλβι, Κάρλο, δήλωσε ότι νοιώθει απογοητευμένος, αλλά η απόφαση δεν του δημιούργησε έκπληξη. «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα τελείωνε σήμερα» δήλωσε από τον Καναδά. «Αλλά αυτά είναι τα άτομα που είναι υπεύθυνα για την οργάνωση του ταξιδιού του στο Λονδίνο και της δολοφονίας του εκ μέρους άλλων» προσέθεσε.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Μαφία οργάνωσε την δολοφονία του Κάλβι επειδή ο τελευταίος ετοιμαζόταν να προβεί σε αποκαλύψεις.