Ρωσία: “Αύξηση της εγκληματικότητας λόγω οικονομικής κρίσης”

0

Στην οικονομική κρίση απέδωσε ο γενικός εισαγγελέας της Μόσχας την έξαρση της εγκληματικότητας στη Ρωσία.
Ο εισαγγελέας Γιούρι Σιόμιν δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν το 2008 ήταν μικρότερος, αλλά τον τελευταίο μήνα παρατηρήθηκε έξαρση των βίαιων εγκλημάτων, γεγονός που συνδέεται με την οικονομική κρίση.
“Όταν επιδεινώνονται οι συνθήκες διαβίωσης, τότε αυξάνεται η εγκληματικότητα”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος εισαγγελέας και συμπλήρωσε, “μία από τις πιο σημαντικές αρνητικές συνέπειες της κρίσης θα μπορούσε να είναι η αλλαγή στις τάσεις της εγκληματικότητας”.
Σύμφωνα με στοιχεία των εισαγγελικών αρχών οι δολοφονίες αυξήθηκαν κατά 16% στη Μόσχα, τον περασμένο μήνα και ο Γιούρι Σιόμιν προειδοποίησε ότι “τέτοια εγκλήματα μπορεί να αυξηθούν περαιτέρω”.
“Στόχος μας είναι να επικεντρωθούμε σε μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης”, επεσήμανε ο Σιόμιν, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στη Μόσχα από άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες τα τελευταία χρόνια για να εργαστούν στον τομέα της οικοδομής, έχουν δυσανάλογα μεγάλη συμμετοχή στην αύξηση των σοβαρών εγκλημάτων.
Οι άνεργοι στη Ρωσία το Δεκέμβριο ήταν 5,8 εκατομμύρια άτομα και σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί, καθώς πολλές επιχειρήσεις προχωρούν σε απολύσεις για να επιβιώσουν στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Σχόλια