Ρωσία : ελεύθερη με εγγύηση Ρωσίδα γιατρός της Greenpeace

0

H ρωσική δικαιοσύνη αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση η Ρωσίδα ακτιβίστρια, γιατρός στο πλοίο της Greenpeace, το οποίο κατασχέθηκε τον Σεπτέμβριο από τις ρωσικές αρχές, ενώ λίγο νωρίτερα είχε παρατείνει για τρεις μήνες την κράτηση ενός Αυστραλού, μέλους του πληρώματος.

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης, η 37χρονη Ρωσίδα θα αφεθεί ελεύθερη μετά την καταβολή της εγγύησής της, η οποία ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 45.500 ευρώ),

Η Greenpeace ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί δύο ημέρες προκειμένου τα χρήματα της εγγύησης να κατατεθούν στο δικαστήριο, οπότε και θα μπορέσει να αφεθεί ελεύθερη.

Λίγο νωρίτερα, ένα άλλο δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης, αποφάσισε να παρατείνει κατά τρεις μήνες, έως τις 24 Φεβρουαρίου, την προσωρινή κράτηση ενός ακόμη μέλους του πληρώματος του Arctic Sunrise, του Αυστραλού Κόλιν Ράσελ, ο οποίος ήταν ασυρματιστής στο πλοίο.

Σε ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση επισημαίνει ότι το δικαστήριο αρνήθηκε το αίτημα της υπεράσπισης να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Ράσελ με εγγύηση ή να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να εξεταστούν οι περιπτώσεις και των υπολοίπων 28 μελών του πληρώματος του Arctic Sunrise, τα οποία επίσης κρατούνται στη Ρωσία.
 

Σχόλια