Ρωσία: ελεύθερο διαδίκτυο θέλει ο Πούτιν

0

Τα σύγχρονα κράτη δεν πρέπει να περιορίζουν τις ελευθερίες στο Διαδίκτυο, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμίρ Πούτιν, προφανώς προσπαθώντας να μετριάσει τις ανησυχίες ότι η κυβέρνησή του θα μπορούσε να πατάξει τους διαφωνούντες εν όψει των εκλογών.

 «Κάποιος μπορεί πάντα να επιβάλει τον έλεγχο, αλλά το ερώτημα είναι. κατά πόσον το κράτος έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει», δήλωσε ο Πούτιν σε μαθητές γυμνασίου που επισκέφτηκε την πρώτη ημέρα των μαθημάτων, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Στον σύγχρονο κόσμο δεν μπορείς να περιορίσεις τίποτα, θα πρέπει απλά να εργαστούμε πιο αποτελεσματικά στον τομέα αυτό», δήλωσε, προφανώς υπαινισσόμενος ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει καλύτερη χρήση του Διαδικτύου για να αντιμετωπίσει την κριτική που δέχεται από πολλούς «μπλόγκερς» και διάφορους διαδικτυακούς τόπους.

Ο Πούτιν, που επί μακρόν υπήρξε αξιωματικός της Σοβιετικής KGB, τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην προεδρία στις εκλογές του Μαρτίου του 2012, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση έχει τα μέσα για τον περιορισμό των ελευθεριών στο Διαδίκτυο, αλλά τόνισε ότι θα ήταν ηθικά λάθος να το πράξει.

Σχόλια