Ρωσία: ελεύθερο και το τελευταίο προφυλακισμένο μέλος του πλοίου της Greenpeace

0

Η ρωσική δικαιοσύνη αποφάσισε να απελευθερώσει με εγγύηση τον Αυστραλό Κόλιν Ράσελ, ο οποίος ήταν το τελευταίο προφυλακισμένο μέλος του πληρώματος του πλοίου της Greenpeace που αναχαιτίσθηκε από τους Ρώσους στην Αρκτική.

Το δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης όρισε ως εγγύηση τα 2 εκατoμμύρια ρούβλια (45.000 ευρώ), όπως είχε κάνει και για τα 29 άλλα μέλη του πληρώματος που έχουν ήδη απελευθερωθεί.

Ο Κόλιν Ράσελ, ο οποίος κρατείται για 71η ημέρα, ήταν ο μόνος ακτιβιστής από τα 30 μέλη του πληρώματος του πλοίου Arctic Sunrise που δεν είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση πρωτοδίκως. Ήταν ο πρώτος που είχε εμφανισθεί ενώπιον δικαστηρίου στις 18 Νοεμβρίου και η προφυλάκισή του είχε παραταθεί τότε για τρεις μήνες, ως τις 24 Φεβρουαρίου.

Αμέσως μετά, ένα άλλο δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης είχε απελευθερώσει με εγγύηση την Ρωσίδα γιατρό στο πλοίο της Greenpeace, μια απόφαση που στη συνέχεια εφαρμόσθηκε για όλους τους άλλους κρατουμένους. Οι υπόλοιποι 29 ακτιβιστές έχουν βγει όλοι από τη φυλακή, αλλά δεν μπορούν ακόμη να εγκαταλείψουν τη Ρωσία.

Σχόλια