Ρωσία: Ισόβια στους δολοφόνους της δημοσιογράφου Πολιτκόφσκαγια

0

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Ρωσίας δύο άνδρες για τη δολοφονία της ρωσίδας δημοσιογράφου και ακτιβίστριας, Άννας Πολιτκόφσκαγια το 2006.

Ο Rustam Makhmudov, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της δημοσιογράφου, ως ο άνθρωπος που τράβηξε την σκανδάλη και πυροβόλησε τη δημοσιογράφο στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, ενώ ο θείος του Lom-Ali Gaitukayev, καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια για την οργάνωση της δολοφονίας με εντολή τρίτου ατόμου, του οποίου η ταυτότητα, παραμένει άγνωστη στις αρχές.

Τα αδέρφια του Makhmudov, Ibragim και Dzhabrail Makhmudov, καταδικάστηκαν σε 12 και 14 χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα, επειδή βοήθησαν να εντοπιστεί η Πολιτκόφσκαγια την ημέρα της δολοφονίας της.
Ο πέμπτος κατηγορούμενος και πρώην αστυνομικός Sergei Khadzhikurbanov, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για το ρόλο που διαδραμάτισε στην προετοιμασία της επίθεσης εναντίον της δημοσιογράφου.

Η 48χρονη ακτιβίστρια δημοσιογράφος, ειδικευόταν σε θέματα διαφθοράς και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ασκούσε αυστηρή κριτική στο Κρεμλίνο. Εκτελέστηκε το 2006, στο ασανσέρ της πολυκατοικίας της, την ώρα που επέστρεφε σπίτι της.
Πάντως, πιστεύεται πως η δολοφονία της, προήλθε από συμβόλαιο θανάτου.
 

Σχόλια