Ρουμανία: Προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο για τα μέτρα του ΔΝΤ

0

Η αντιπολίτευση στη Ρουμανία θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας για να αποτρέψει τα κυβερνητικά σχέδια που εκπονήθηκαν κατόπιν δέσμευσης έναντι του ΔΝΤ. Την πρόθεση προσφυγής στη Δικαιοσύνη ανακοίνωσε η ρουμανική αντιπολίτευση, μετά την απόρριψη σχετικής πρότασης μομφής που κατετέθη στη Βουλή.
Με την απόρριψη της πρότασης μομφής εξασφαλίζεται η εντολή του κοινοβουλίου προς την κυβέρνηση της χώρας, να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων για δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, καθώς προσπαθεί να τηρήσει απαρέγκλιτα την συμφωνία με το ΔΝΤ, για να συνεχιστεί η παροχή οικονομικής βοήθειας.
Στις ενέργειες της κυβέρνησης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τη μείωση κατά 25% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και κατά 15% των συντάξεων. Τα μέτρα έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της κοινωνίας της χώρας, που είναι η δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ.
Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Βίκτορ Πόντα ανακοίνωσε την πρόθεση προσφυγής στο Συνταγματικό Δικαστήριο, λέγοντας: “”Είμαι πολύ απογοητευμένος διότι οι ζωές εκατομμυρίων Ρουμάνων βρέθηκαν στα χέρια 8 μελών του κοινοβουλίου””.

Σχόλια