Σ. Αραβία: Μήνυση σε τζίνι

0

Οικογένεια στη Σαουδική Αραβία προσέφυγε στη δικαιοσύνη εις βάρος ενός τζίνι, το οποίο κατηγορεί για παρενόχληση και κλοπές, όπως αναφέρει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

Ειδικότερα η οικογένεια υποστηρίζει ότι το πνεύμα τους απειλούσε, τους πέταγε πέτρες και ότι έκλεβε κινητά τηλέφωνα.

Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι ζούσε με το πνεύμα στο ίδιο σπίτι για 15 χρόνια στην πόλη Μεδίνα, αλλά ότι αντιλήφθηκαν πρόσφατα την ύπαρξή του και αναγκάστηκαν να μετακομίσουν.

Την υπόθεση χειρίζεται τοπικό δικαστήριο. Σύμφωνα με την ισλαμική θεολογία τα τζίνι είναι κάτι σαν τα χριστιανικά φαντάσματα. Πιστεύεται ότι είναι αόρατα, αλλά μπορούν όποτε θέλουν να φανούν, ειδικά όταν θέλουν να εκδικηθούν κάποιον ή απλώς τον ζηλεύουν.

«Αρχίσαμε να ακούμε περίεργους ήχους. Στην αρχή δεν δώσαμε σημασία, άλλα όσο περνούσε ο καιρός όλο και πιο περίεργα πράγματα συνέβαιναν», τόνισε ο πατέρας της οικογένειας στην τοπική εφημερίδα και πρόσθεσε ότι τα παιδιά του έτρεχαν σε εκείνον τρομαγμένα, λέγοντας πως το τζίνι τους πέταγε πέτρες.

«Μια γυναίκα ήρθε και μου μίλησε αρχικά. Και μετά ένας άνδρας (σ.σ. μιλάει για τα τζίνι…). Μου έλεγαν ότι έπρεπε να φύγουμε από το σπίτι», συμπλήρωσε ο πατέρας της οικογένειας.

Σχόλια