Σ. Αραβία: Σύλληψη επιστήμονα για άσκηση κριτικής

0

Έκκληση προς την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας απηύθυνε η διεθνής οργάνωση, Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αίτημα την άμεση απελευθέρωση και δίχως περιοριστικούς όρους του πολιτικού επιστήμονα, Ματρούκ αλ Φάλεχ.

Ο Φάλεχ συνελήφθη τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο του Βασιλέα Σαούντ στο Ριάντ, όπου διδάσκει. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η προσαγωγή του σημειώθηκε δύο ημέρες αφότου άσκησε κριτική στις συνθήκες υπό τις οποίες εκτίουν ποινές φυλάκισης δυο Σαουδάραβες υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Η σύλληψη του Ματρούκ αλ Φάλεχ από τη Σαουδική Αραβία επιβεβαιώνει ότι η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή παραμένει επικίνδυνη υπόθεση», δήλωσε ο Τζο Στορκ του τμήματος Μέσης Ανατολής της HRW. «Καταστέλλοντας τις ειρηνικές διαφωνίες, το μόνο που θα κερδίσει η Σαουδική Αραβία είναι να γίνει ακόμη πιο διαβόητη για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

Η μη κυβερνητική οργάνωση διευκρίνισε ότι ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τον συλληφθέντα καθηγητή από το υπουργείο Εσωτερικών αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

Σχόλια