Σαουδική Αραβία: Φυλάκιση γυναίκας για τον βασανισμό αλλοδαπής οικιακής βοηθού

0

Με την κατηγορία του βασανισμού νεαρής Ινδονήσιας συνελήφθη και προφυλακίστηκε 53χρονη γυναίκα στη Σαουδική Αραβία. Η 23χρονη που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός έχει ήδη υποβληθεί σε επέμβαση αντικατάστασης μέρους του δέρματός της με μοσχεύματα στην εντατική μονάδα θεραπείας του Νοσοκομείου Βασιλιάς Φαχντ στην Μεδίνα, καθώς η εργοδότριά της την έκαψε με σίδερο, σύμφωνα με την εφημερίδα αλ Ουατάν. Εκτός των άλλων, η νεαρή Σουμιάτι Μπίντι Σαλάν Μουστάπα υπέστη και σειρά καταγμάτων στα άκρα και τα πλευρά της, ενώ η διανοητική υγεία της εργοδότριάς της εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές.
Δεν είναι η πρώτη φορά που Ινδονήσια, η οποία εργάζεται ως οικιακή βοηθός στη Σαουδική Αραβία πέφτει θύμα βασανιστηρίων. Πρόσφατα, ακόμη μία νεαρή γυναίκα βασανίστηκε από την εργοδότριά της μέχρι θανάτου, ενώ τα αλλεπάλληλα κρούσματα έχουν εξοργίσει την κοινή γνώμη στην Ινδονησία, που ζητεί να διακοπή η μετανάστευση εργαζομένων στη Σαουδική Αραβία.
Για το θέμα αναμένεται να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία ο ινδονήσιος υπουργός Ανθρωπίνου Δυναμικού Μουχαϊμίν Ισκαντάρ ενώ και η υπουργός για την Ενίσχυση των Γυναικών και την Προστασία των Παιδιών, επίσης σχεδιάζει να επισκεφθεί το Ριάντ.

Σχόλια