Σαρκοζί: Χάρη και έκδοση της Πετρέλα στην Ιταλία

0

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του θα εκδώσει την Μαρία Πετρέλα, πρώην μέλος των ιταλικών Ερυθρών Ταξιαρχιών ζητώντας παράλληλα από τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μεσολαβήσει για να τής δοθεί χάρη από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας.
«Η Γαλλία, όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκές συμφωνίες που έχουμε υπογράψει και σύμφωνα με τις αποφάσεις της γαλλικής δικαιοσύνης, θα προχωρήσει στην έκδοση της κυρίας Πετρέλα», είπε ο Σαρκοζί σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G8/Ομάδας των Οκτώ πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών που διεξάγεται στο Τογιάκο της Ιαπωνίας.
«Ωστόσο ζήτησα από τον Ιταλό πρωθυπουργό, στην περίπτωση αυτή, να ζητήσει να δοθεί χάρη από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, λαμβανομένης υπ’ όψιν της παλαιότητας της καταδίκης και της ψυχολογικής κατάστασης και υγείας της κυρίας Πετρέλα. Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης μου τόνισε ότι συμμερίζεται τη γνώμη μου και ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο να δοθεί χάρη», πρόσθεσε ο Νικολά Σαρκοζί.
Η 54χρονη σήμερα Μαρίνα Πετρέλα είχε καταδικαστεί ερήμην στην Ιταλία το 1992 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός αστυνομικού επιθεωρητή και τον βαρύ τραυματισμό του οδηγού του αυτοκινήτου του στη Ρώμη το 1981, όπως επίσης για την απαγωγή ενός εισαγγελέα, για ένοπλη ληστεία και επιθέσεις.
Η Πετρέλα είχε καταφύγει από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 στη Γαλλία. Συνελήφθη τον Αύγουστο του 2007 στην περιοχή του Παρισιού. Σήμερα βρίσκεται σε θάλαμο απομόνωσης σε ψυχιατρείο κοντά στο Παρίσι.

Σχόλια