Σε διαθεσιμότητα Βρετανοί αστυνομικοί που κατηγορούνται για βασανιστήρια

0

Σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί έξι Βρετανοί αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν σε υπόπτους την ανακριτική μέθοδο του εικονικού πνιγμού.

Η εν λόγω πρακτική έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των Ηνωμένων Πολιτειών στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα την απαγόρευσε καταδικάζοντάς την ως βασανιστήριο.

Η βρετανική εφημερίδα “Ντέιλι Μέιλ” γράφει ότι οι αστυνομικοί κατηγορούνται πως υπέβαλαν τέσσερις υπόπτους στην ανακριτική αυτή μέθοδο σε έφοδο για την εξάρθρωση δικτύου διακίνησης ναρκωτικών το Νοέμβριο του 2008.

Ακόμη, φέρονται να βύθισαν επανειλημμένως τα κεφάλια τους μέσα σε κουβάδες γεμάτους νερό.

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής αστυνομίας απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, σημειώνοντας πως η έρευνα «συνεχίζεται». Πάντως, χαρακτήρισε τις κατηγορίες «πολύ σοβαρές».

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Έρευνας Καταγγελιών Κατά της Αστυνομίας (IPCC) επιβεβαίωσε ότι ερευνά κατηγορίες σε βάρος των έξι αστυνομικών που μετείχαν σε εφόδους το Νοέμβριο.

Η Μητροπολιτική αστυνομία αντιμετωπίζει ήδη έντονες επικρίσεις για την εξαιρετικά σκληρή αντιμετώπιση των διαδηλωτών στην διάρκεια της συνόδου του G20 στο Λονδίνο τον Απρίλιο, όταν ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του.

Σχόλια