Σε δίκη πρώην εκπρόσωπος της εισαγγελίας του ΔΠΔ

0

Για “διαρροές” διώκεται η πρώην εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, Φλοράνς Χαρτμάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστηρίου.
Η Χαρτμάν κατηγορείται για διαρροές από το περιεχόμενο δικαστικών φακέλλων, το περιεχόμενο των οποίων όμως όφειλε να τηρεί μυστικό, ακόμα και μετά την απομάκρυνσή της από την υπηρεσία της.
Συγκεκριμένα το κατηγορητήριο αναφέρει ότι η Χαρτμάν «ηθελημένα διέρρεε εμπιστευτικού χαρακτήρα πληροφορίες, που θα έπρεπε λόγω του επαγγελματικού καθήκοντος της εχεμύθειας–“”επεκτείνεται» και στην περίοδο κατά την οποία ιδιωτεύει – να κρατά μόνον για τον εαυτό της, καθώς αφορούσαν την εσωτερική λειτουργία του ΔΠΔ».
Η εν λόγω δίωξη, που θα οδηγήσει προσεχώς σε παραπομπή της Χαρτμάν ενώπιον του ΔΠΔ ( για λογαριασμό του οποίου εργάστηκε κάποτε), εδράστηκε στο βιβλίο (του 2007) της Χαρτμάν : «Ειρήνη και Τιμωρία «, από τις σελίδες του οποίου παρουσιάστηκαν διάφορες απόκρυφες, ως τα τότε, λεπτομέρειες για την (ημιτελή) δίκη με κατηγορούμενο τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, πρώην ηγέτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Τελικώς, η Χαρτμάν παραπέμπεται να παρουσιαστεί ενώπιον του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία, το απόγευμα της 15ης Σεπτεμβρίου.

Σχόλια