Σε εξέλιξη η δίκη του ισλαμιστή κληρικού για τις επιθέσεις στο Μπαλί

0

Ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκε την Πέμπτη ο ριζοσπάστης ισλαμιστής κληρικός, Αμπού Μπακάρ Μπασίρ, ο οποίος κατηγορείται για τις βομβιστικές επιθέσεις σε νυχτερινό κέντρο στο Μπαλί της Ινδονησίας το 2002, καθώς και για τη βομβιστική επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου Marriott της Τζακάρτα το 2003. Ο Μπασίρ θεωρείται ο πνευματικός ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια, η οποία βρίσκεται πίσω από αρκετές επιθέσεις εναντίον δυτικών στόχων.

Η πολιτική αγωγή θα υποστηρίξει ότι κατέχοντας αυτή την σημαντική θέση, ο Μπασίρ ενθάρρυνε και διευκόλυνε αυτούς που πραγματοποίησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ δηλώνει πως έχει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία στη διάθεσή της που αποδεικνύουν τις κατηγορίες σε βάρος του.

Ο ίδιος πάντως, εμφανιζόμενος στο δικαστήριο υποστήριξε την αθωώτητά του και δήλωσε: «Παρακαλώ ηρεμήστε. Υπάρχουν στοιχεία σε αυτό το κατηγορητήριο, τα οποία μπορεί να μην αποδεχόμαστε, αλλά ας είναι κριτής μας ο Θεός. Είναι σαφές ότι δεν είμαι ένοχος. Είμαι βέβαιος για αυτό».

Σε περίπτωση που κριθέι ένοχος, ο Μπασίρ ενδέχεται να καταδικαστεί σε θάνατο.

Σχόλια