Από το Σεπτέμβριο θα τεθεί σε ισχύ στη Γαλλία ο νόμος που απαγορεύει στους μαθητές να φορούν θρησκευτικά σύμβολα, ο οποίος δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Με το νόμο αυτό, η κυβέρνηση της Γαλλίας επιχειρεί να περιορίσει την έκφραση των θρησκευτικών πεποιθήσεων του κάθε μαθητή στο χώρο του σχολείου για να μην προκαλούνται αντιδράσεις μισαλλοδοξίας.
Ωστόσο, η μουσουλμανική κοινότητα της Γαλλίας τάχθηκε κατά του συγκεκριμένου νόμου που ψηφίστηκε στις 3 Μαρτίου, όπως και το κόμμα των μουσουλμάνων στη Γαλλία, που πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η οργάνωση «Υπηρέτες του Ισχυρού και Συνετού Αλλάχ», όπως αυτοαποκαλείται, ζήτησε με επιστολή της στον γάλλο πρωθυπουργό την ανάκληση του νόμου, απειλώντας με τρομοκρατικά χτυπήματα σε γαλλικό έδαφος.