Σερβία: Στο εδώλιο για ένα ποτήρι σαμπάνια ο πρόεδρος Τάντιτς

0

Το ποτήρι της σαμπάνιας με το οποίο γιόρτασε ο Σέρβος πρόεδρος, Μπόρις Τάντιτς την πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 αποδείχθηκε ξινό! Και αυτό δεν έχει να κάνει με τη γεύση του αφρώδους οίνου.
Μήνυση για παράβαση του νόμου περί αποτροπής της βίας και για ανάρμοστη συμπεριφορά εντός αθλητικού χώρου κατέθεσε εναντίον του κ. Τάντιτς και τριών ακόμα αξιωματούχων η αστυνομική διεύθυνση του Βελιγραδίου. Ο λόγος είναι ότι ο συγκεκριμένος νόμος απαγορεύει την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών εντός αθλητικών εγκαταστάσεων τόσο πριν και κατά τη διάρκεια όσο και ύστερα από οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση. Έτσι, ο Σέρβος πρόεδρος, η υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Σνέζανα Σάμαρτζιτς και ο πρόεδρος της Σερβικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τόμισλαβ Κάρατζιτς κατηγορούνται ότι παραβίασαν τον νόμο καταναλώνοντας σαμπάνια στις εξέδρες των επισήμων, για να γιορτάσουν τη νίκη της εθνικής Σερβίας επί της ομάδας της Ρουμανίας με την οποία σφραγίστηκε η πρόκριση στο Μουντιάλ.
Ο Μπόρις Τάντιτς αντέδρασε ψύχραιμα στο άκουσμα της είδησης: «Μολονότι δεν ήπια σαμπάνια, παρά μόνο τσούγκρισα το ποτήρι, αν η Δικαιοσύνη κρίνει ότι παραβίασα τον νόμο, θα συμμορφωθώ με την απόφαση και θα καταβάλω το πρόστιμο. Ο νόμος είναι ίδιος για όλους τους πολίτες».

Σχόλια