Σήμερα οι αγορεύσεις στη δίκη για τη δολοφονία της Άννας Πολιτόφκαγια

0

Οι αγορεύσεις στη δίκη των τεσσάρων κατηγορούμενων για τη δολοφονία της δημοσιογράφου, Άννας Πολιτόφκαγια αναμένεται να αρχίσουν σήμερα.
Η δίκη έχει διαρκέσει τέσσερις μήνες και στο δικαστήριο αναμένεται να αγορεύσουν ο εισαγγελέας και οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων που φέρονται να εμπλέκονται στην δολοφονία της δημοσιογράφου στις 7 Οκτωβρίου 2006 στην Μόσχα.
Οι τέσσερις δεν κατηγορούνται άμεσα ότι είχαν συμμετοχή ή ότι διέταξαν την δολοφονία.
Γίνεται διεθνής έρευνα για τον βασικότερο ύποπτο τον Τσετσένο Ρούσταμ Μαχμούντοφ.
Συνάδελφοι και φίλοι της Πολιτόφσκαγια έχουν κατηγορήσει τις ρωσικές αρχές ότι δεν καταβάλουν επαρκείς προσπάθειες για την διαλεύκανση της δολοφονίας.
Εν τω μεταξύ, διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες δολοφονίες της δημοσιογράφου Αναστασίας Μπαμπούροβα και του ειδικευμένου σε θέματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα δικηγόρου Στάνισλαβ Μαρκέλοφ πραγματοποιήθηκαν στην Μόσχα.
Οι περίπου 400 άτομα διαδηλωτές,στην πλειοψηφία τους υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφοι,φώναζαν συνθήματα όπως “” Σταματήστε τις πολιτικές δολοφονίες””, και “”Η σιωπή σας αθωώνει τους δολοφόνους””.
Η δήμαρχος της Μόσχας, η οποία είχε αρχικά απαγορεύσει την πορεία,αναθεώρησε την απόφασή της και επέτρεψε στους διαδηλωτές να την πραγματοποιήσουν στους κεντρικούς δρόμους, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Ιντερφάξ.
Ο δικηγόρος Στάνισλαβ Μαρκέλοφ, και η δημοσιογράφος Αναστασία Μπαμπούροβα πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν θανάσιμα στις 25 Ιανουαρίου στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Σχόλια