Σκάνδαλο διαφθοράς στον όμιλο SIEMENS

0

Η υπόθεση διαφθοράς στον όμιλο SIEMENS, παίρνει μεγάλες διαστάσεις στην Γερμανία, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από την εισαγγελία του Μονάχου, σε βάρος ενός ακόμη μέλους του διοικητικού συμβουλίου του κλάδου τηλεπικοινωνιών του ομίλου και άλλων τεσσάρων συνεργατών.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι στην υπόθεση φαίνεται ότι εμπλέκονται συνολικά 12 στελέχη, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για υπεξαίρεση 20 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της επιχείρησης, από το 2002 και μετά.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές πηγές, τα χρήματα αυτά φαίνεται ότι μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία και το Λίχτενστάιν, μέσω μυστικών λογαριασμών και «εταιρειών μαϊμού» και τα οποία προορίζονταν, πιθανότατα, για μίζες και δωροδοκίες σε χώρες του εξωτερικού, προκειμένου να εξαγοραστούν πρόσωπα που θα άνοιγαν το δρόμο στη εταιρεία στην ανάθεση έργων.

Μάλιστα, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η SIEMENS να διέθεσε ένα μέρος των μαύρων χρημάτων προκειμένου να αναλάβει ένα πρότζεκτ στην Ελλάδα, που αφορούσε στην Ολυμπιάδα του 2004, ενώ εκτιμάται ότι δωροδοκήθηκαν στελέχη υπηρεσιών και επιχειρήσεων για την ανάληψη από μέρους της εταιρείας, έργων στην Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ.

Σχόλια