Σκωτσέζος ανώτατος δικαστής παραιτήθηκε εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

0

Ο Σκωτσέζος Δικαστής Λόρδος Μόρισον υπέβαλλε προσφάτως την παραίτησή του, διαμαρτυρόμενος, για την αλματώδη αύξηση χρήσης εκτάκτων δικαστών στα δικαστήρια της Σκωτίας. Ο Λόρδος Μόρισον, παραιτήθηκε ως δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σκωτίας, υποστηρίζοντας, πως οι έκτακτοι δικαστικοί λειτουργοί υπονομεύουν την ανεξαρτησία της δικαστικής αρχής στη Σκωτία.

Ο Λόρδος Μόρισον, ωστόσο, είχε παραιτηθεί επισήμως, ήδη από το 1997, αλλά ο 73χρονος δικαστής συνέχιζε να εδρεύει στα Ανώτατα Δικαστήρια της Σκωτίας. Λέγεται ότι απέστειλε την παραίτησή του σε δικαστή που βρίσκεται στη μικρότερη δικαστική βαθμίδα στη Σκωτία τον Λόρδο Κάλλεν, καθώς και στο Τμήμα Στελεχών του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Σκωτίας.

Από την άλλη μεριά, εκπρόσωπος, του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Τμήματος Στελεχών αναφέρει χαρακτηριστικά πως την τελευταία πενταετία, το υπουργείο έχει επενδύσει πολύ στις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές της Σκωτίας προσφέροντας συνέχεια πόρους και άλλες πρακτικές, οι οποίες βοηθούν στην αποτελεσματικότητα και στην ακρίβεια που η δικαιοσύνη πρέπει να έχει.