Σομαλία: Σε θάνατο διά λιθοβολισμού καταδίκασαν 20χρονη κατηγορούμενη για μοιχεία

0

Την εσχάτη των ποινών και μάλιστα με την ταπεινωτική μέθοδο του λιθοβολισμού επιφύλαξαν σε μια 20χρονη διαζευγμένη Σομαλή η οποία κατηγορείτο για μοιχεία Ισλαμιστές συμπατριώτες της.
Δικαστής της αντάρτικης οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ υποστήριξε ότι η νεαρή κοπέλα είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις με έναν ανύπαντρο 29χρονο και ότι γέννησε ένα θνησιγενές βρέφος. Ο εραστής της χτυπήθηκε 100 φορές με μαστίγιο.
Η οργάνωση έχει καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχό της μεγάλες εκτάσεις στη νότια Σομαλία και έχει επιβάλει την αυστηρή τήρηση της ισλαμικής Σαρία, η οποία απαγορεύει –επί ποινή λιθοβολισμού– σε οποιονδήποτε έχει παντρευτεί να συνάψει ερωτικές σχέσεις με άλλο άτομο ακόμα κι αν πάρει διαζύγιο. Τιμωρία 100 χτυπημάτων με μαστίγιο προβλέπεται επίσης για τους ανύπαντρους που προχωρούν σε ολοκληρωμένη ερωτική σχέση προτού παντρευτούν.
Πριν από λίγες ημέρες, στη θέση της 22χρονης που λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου, είχε βρεθεί ένας άνδρας, κατηγορούμενος για μοιχεία, στην πόλη Μέρκα. Η έγκυος ερωμένη του αφέθηκε να ζήσει μέχρι να γεννήσει. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε τον περασμένο μήνα και σε δύο άντρες που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της κατασκοπείας.

Σχόλια