Σομαλός πειρατής μηνύει τη Γερμανία για “σωματική και ψυχική οδύνη”

0

Σομαλός πειρατής υπέβαλε μήνυση κατά της κυβέρνησης της Γερμανίας με την κατηγορία ότι τον ανάγκασε να υποστεί την “”απάνθρωπη μεταχείριση”” των αρχών στην Κένυα.

Ο Σομαλός Αλί Μοχάμεντ συνελήφθη στον Κόλπο του Αντεν από ένα γερμανικό πλοίο στις 3 Μαρτίου, όταν μαζί με άλλους οκτώ πειρατές προσπάθησαν να καταλάβουν το φορτηγό πλοίο MV Courier.

Οι εννέα πειρατές παραδόθηκαν στις αρχές της Κένυας και πρόκειται να δικαστούν στην Μομπάσα, μετά από συμφωνία ανάμεσα στο Ναϊρόμπι και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της επιχείρησης “”Αταλάντη”” κατά της πειρατείας.

Στην καταγγελία που υποβλήθηκε στο δικαστήριο του Βερολίνου, ο δικηγόρος Όλιβερ Γουάλας, αναφέρει ότι ο Αλί Μοχάμεντ δεν συμμετείχε ποτέ σε καμία πράξη πειρατείας και ζητά 10.000 ευρώ ως αποζημίωση για την σωματική και ψυχική οδύνη που υπέστη ο πελάτης του μετά από την παράνομη παράδοση του στις αρχές της Κένυας.

Η καταγγελία υποστηρίζει ακόμη ότι οι συνθήκες κράτησης του Σομαλού είναι “”απάνθρωπες”” και επικίνδυνες για την υγεία του πελάτη του.

Σύμφωνα μάλιστα με τον συνήγορο του Σομαλού πειρατή το Βερολίνο θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στις φυλακές της Κένυας ο πελάτης του δεν θα λάμβανε την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη, ενώ θα βρισκόταν σε ένα κελί όπου δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Σχόλια