Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών αυτοκτονίες και ανθρωποκτονίες στις βρετανικές φυλάκες

0

Στα υψηλότερα ποσοστά, εδώ και αρκετά χρόνια, βρίσκονται οι αυτοκτονίες και οι φόνοι στις φυλακές της Βρετανίας και της Ουαλίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βρετανίας.

Η άνοδος των θανάτων αφορούν τις αντρικές φυλακές, ενώ χάρη στα μέτρα ασφαλείας που λήφθηκαν, οι περιπτώσεις θανάτων στις φυλακές γυναικών έχουν μειωθεί.
 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2013 σημειώθηκαν 4 ανθρωποκτονίες, ο υψηλότερος αριθμός από το 1998, και 70 θάνατοι, ο μεγαλύτερος αριθμός από το 2008. Ο συνολικός αριθμός θανάτων στην Αγγλία και την Ουαλία έφτασε τις 199 περιπτώσεις.
Αντίθετα, στις γυναικείες φυλακές, το ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των γυναικών κρατουμένων έχει μειωθεί χάρη στα μέτρα ασφαλείας που υιοθετήθηκαν ύστερα απο σχετική έκθεση της πρώην βουλευτού των Εργατικών, Λαίδης Κόρνστον, το 2007.
 

Οι σχετικές στατιστικές δείχνουν ότι 26% των γυναικών και 16% των αντρών κρατουμένων αντιμετωπίζουν πρόβλημα ψυχικής υγείας τουλάχιστον ένα χρόνο πριν το συμβάν, ενώ αντίστοιχα τα ποσοστά των κρατουμένων στους οποίους έχει διαπιστωθεί κάποια ψυχική διαταραχή είναι 62% (άντρες) και 52%(γυναίκες).