Στενεύει ο δικαστικός κλοιός γύρω από την Toyota

0

Προθεσμία 30 ημερών έχει η Toyota για να προσκομίσει στο δικαστήριο τα έγγραφα που έχουν ζητήσει οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των εναγόντων, αναφορικά με παλαιότερες έρευνες για την ασφάλεια των οχημάτων τους και σχετικές καταγγελίες πελατών της.
Αυτή είναι η πρώτη φορά από τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου με τα τεχνικά προβλήματα σε διάφορα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, που γίνεται απόπειρα συσχετισμού της παρούσας κατάστασης με περιστατικά του παρελθόντος που χαρακτηρίζονταν ως τυχαία.
Ειδικοί εκτιμούν ότι σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, η Toyota ενδέχεται να υποχρεωθεί να καταβάλει έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημιώσεις, την ώρα που η κρίση έχει πλήξει σοβαρά την αξιοπιστία της με τον παρεπόμενο αντίκτυπο στα μεγέθη της αγοράς.
Περισσότερα από 8 εκατομμύρια οχήματα της εταιρείας έχουν ανακληθεί για προβλήματα στα πεντάλ επιτάχυνσης, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία αρνείται τους ισχυρισμούς των εναγόντων και μηνυτών της, που υποστηρίζουν ότι για το πρόβλημα, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στις ΗΠΑ και αλλού, ευθύνεται συγκεκριμένο εξάρτημα του ηλεκτρικού συστήματος.

Σχόλια