Στη Θεσσαλονίκη για διάλογο με τους πολίτες η Επίτροπος Viviane Reding

0

Στο πλαίσιο των έντονων συζητήσεων που πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι θα βρεθούν σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις συζητώντας με τους πολίτες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση [Link] της Επιτροπής, αύριο, 22 Μαρτίου 2013, η Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Viviane Reding θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη. Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ της Επιτρόπου Reding και των πολιτών θα βρεθούν η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ και το μέλλον της Ένωσης. Στη συζήτηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο, θα συμμετάσχουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές Χρυσούλα Παλιαδέλη, Ιωάννης Τσουκαλάς και Θεόδωρος Σκυλακάκης καθώς και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Πηγαίνω στη Θεσσαλονίκη για να ακούσω τους πολίτες και να συμμετάσχω σε απευθείας διάλογο μαζί τους. Πρέπει να συζητάμε περισσότερο με τους Έλληνες και όχι απλώς να συζητάμε για αυτούς. Πηγαίνω στην Ελλάδα ως φίλη και μεταξύ φίλων πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. Δεν υφίσταται άλλη εναλλακτική λύση στις δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι αναγκαίες για να διασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές γενιές δεν θα πληρώσουν τα λάθη των προηγούμενων. Η ΕΕ βοηθά την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία», δήλωσε η Viviane Reding.

Τέλος, σημειώνεται ότι τη συζήτηση μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει ζωντανά μέσω web stream ενώ πολίτες από όλη την Ευρώπη μπορούν να συμμετάσχουν μέσω Twitter με το @DialogosPoliton και με χρήση του hashtag #EUDeb8.

Σχόλια