Στη δικαιοσύνη Ερντογάν και τουρκική εφημερίδα

0

Μήνυση αποφάσισε να καταθέσει εναντίον του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το γαλλικό Πρακτορείο, η τουρκική εφημερίδα «Taraf».

Αιτία οι κατηγορίες του τούρκου πρωθυπουργού περί προδοσίας της εφημερίδας όταν αποκάλυψε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο Ερντογάν κινήθηκε μυστικά για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του ισλαμιστικού κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο έχει μεγάλη επιρροή μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο Μεχμέτ Μπαρανσού, γνωστός δημοσιογράφος της Taraf, δημοσίευσε εμπιστευτικό έγγραφο που χρονολογείται από το 2004 και υπογράφεται από τον Ερντογάν και τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, τότε υπουργό Εξωτερικών, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (MGK). Το έγγραφο ζητούσε ρητά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να “τελείωσει” το κίνημα του ιμάμη και στοχαστή Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η αντίδραση της εφημερίδας προήλθε και μετά την πρωτοβουλία Ερντογάν, το τελευταίο σαββατοκύριακο να καλέσει την αστυνομία να αναλάβει δράση εναντίον της Taraf με το επιχειρημα της προδοσίας. Εισαγγελείς διεξάγουν έρευνα εναντίον του Μπαρανσού.

Σχόλια