Στη δικαιοσύνη ο Σαρκοζί κατά της Ryanair

0

Δύο αγωγές σε βάρος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair κατέθεσε ο δικηγόρος του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με αφορμή τη δημοσίευση διαφήμισης με φωτογραφία του προέδρου και της συντρόφου του Κάρλα Μπρούνι χωρίς τη συγκατάθεση τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, Λε Μοντ, ο Σαρκοζί κατηγορεί την εταιρία για παραβίαση των δικαιωμάτων του αναφορικά με την «δημόσια εικόνα» του και ζητά το ποσό του 1,47 ευρώ ως αποζημίωση. Παράλληλα, ζητά την απαγόρευση της εμπορευματοποίησης της εικόνας του.

Από την πλευρά της, η Κάρλα Μπρούνι ζητά της επιδικαστεί το ποσό των 500.000 ευρώ εντόκως για ενδεχόμενη μελλοντική ζημία που θα υποστεί.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, η απαίτηση της Μπρούνι στηρίζεται στην εργασίας της ως μοντέλου. “”Έχει συμβόλαια με εταιρείες που της καταβάλλουν μεγάλα ποσά για να τις διαφημίζει. Μία φωτογραφία της Κάρλα Μπρούνι κοστίζει 500.000 ευρώ, είπε χαρακτηριστικά.

Η διαφήμιση είδε το φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα στην εφημερίδα Λε Παριζιέν με τους Σαρκοζί και Μπρούνι να χαμογελούν και την τελευταία να λέει τη φράση. «Με την Ryanair όλη μου η οικογένεια μπορεί να έλθει στον γάμο μου».

Σχόλια