Στη δίνη του κυκλώνα παραμένει ο Μπερλουσκόνι

0

Αποφασισμένος να μην καταθέσει τα όπλα έναντι των δικαστικών αρχών της Ιταλίας, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο Καβαλιέρε εξακολουθεί να αντεπιτίθεται στους εισαγγελείς του Μιλάνου, στους οποίους δεν πρόκειται, όπως ανακοίνωσε, σε διάγγελμά του, να καταθέσει, θεωρώντας ότι πρέπει να κριθεί από το δικαστήριο της πόλης Μόντζα ή από ειδικό «Δικαστήριο Υπουργών».
Ο ιταλός Πρωθυπουργός, που κατηγορείται για προώθηση ανηλίκων στην πορνεία, αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι «οι κοπέλες που ανακρίθηκαν έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης με επικίνδυνους εγκληματίες, μεθόδων που χρησιμοποιούνται, συνήθως, σε επιχειρήσεις κατά της μαφίας. Μια ασυνήθιστη και βίαιη διαδικασία, που παραβιάζει το κράτος δικαίου και δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη».
Απαντώντας στις αιτιάσεις του Καβαλιέρε, ο πρόεδρος του Ιταλικού Συνδέσμου Δικαστικών τόνισε ότι οι απαράδεκτες επιθέσεις κατά των δικαστικών από μέρους πολιτικών ιθυνόντων δεν έχουν θετικό αντίκτυπο ούτε στην σοβαρότητα των θεσμών, ούτε στην υπερίσχυση της αλήθειας.

Σχόλια