Στη φυλακή δασκάλα για προσβολή του Ισλάμ

0

Στο Σουδάν συνελήφθη και κρατείται Βρετανίδα δασκάλα από το Λίβερπουλ, η οποία κατηγορείται για προσβολή του προφήτη του Ισλάμ επειδή επέτρεψε στους επτάχρονους μαθητές της ονομάσουν ένα αρκουδάκι, Μοχάμεντ (Μωάμεθ).
Συνάδελφοι της 54χρονης Γκίλαν Γκίμπονς στο Unity High School, στο κέντρο του Χαρτούμ, δηλώνουν ότι η δασκάλα έκανε ένα «αθώο λάθος» αφήνοντας τους μικρούς μαθητές να διαλέξουν όνομα για το αρκουδάκι, στο πλαίσιο ενός σχολικού προγράμματος.
Παράλληλα, εκφράζουν φόβους για την ασφάλειά της αφού πληροφορήθηκαν ότι νεαροί έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από το αστυνομικό τμήμα του Χαρτούμ όπου κρατείται.
Μετά από διαμαρτυρίες γονέων η αστυνομία συνέλαβε την Γκίμπονς στην κατοικία της, η οποία βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του σχολικού συγκροτήματος, δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου.

Η δασκάλα κατηγορείται για «βλασφημία», ένα αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως τριών μηνών και με πρόστιμο.

Εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας στο Χαρτούμ δήλωσε πως εξακολουθεί να μην είναι σαφές αν θα απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες σε βάρος της Γκίμπονς.
Ο διευθυντής του Unity High School ανακοίνωσε πως αποφάσισε να κλείσει το σχολείο ως τον Ιανουάριο φοβούμενος αντίποινα. «Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα» σχολίασε, λέγοντας ταυτόχρονα πως η Γκίλαν Γκίμπονς δεν θα ήθελε ποτέ να προσβάλει το Ισλάμ.

Σχόλια