Στη φυλακή για ενίσχυση τρομοκρατικών οργανώσεων

0

Έξι άτομα στη Δανία καταδικάστηκαν για προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης ακραίων οργανώσεων μέσω της πώλησης ρούχων με το λογότυπο των οργανώσεων. Ο έβδομος κατηγορούμενος αθωώθηκε.

Δύο εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκαν σε εξάμηνη φυλάκιση, ενώ στους υπόλοιπους επεβλήθησαν μικρότερες ποινές φυλάκισης με αναστολή.

Η εταιρεία “Αγωνιστές και Εραστές” έφτιαχνε και πωλούσε ρούχα με τα λογότυπα της παλαιστινιακής οργάνωσης PFLP και της κολομβιανής ακροαριστερής οργάνωσης, Farc.

Μέρος των κερδών αποστέλλονταν στις οργανώσεις, οι οποίες ανήκουν στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που έχει συντάξει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το δίκαιο της Δανίας, όποιος εμπλέκεται έμμεσα ή άμεσα στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών.

Τον Δεκέμβριο η πρωτόδικη απόφαση ήταν αθωωτική για τους επτά κατηγορούμενους, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν ήταν τρομοκρατικές οι δύο οργανώσεις που ενισχύθηκαν οικονομικά.

Το εφετείο απέρριψε την πρωτόδικη απόφαση υποστηρίζοντας ότι “οι Farc και PFLP είναι τρομοκρατικές οργανώσεις, διότι εμπλέκονται σε ενέργειες αποσταθεροποίησης του κράτους ή της κρατικής εξουσίας και έχουν εξαπολύσει επιθέσεις κατά αμάχων”.

Σχόλια